Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari

Criptomoneda a crescut cu 963% în ultimele 12 luni

Bitcoin a depășit  sâmbătă  un nou record, de 60.000 de dolari, continuând astfel cursa de noi recorduri, potrivit CNBC. Criptomoneda a crescut brusc în acest an, parțial datorită acceptării mai largi ca formă de plată, în același timp având cele mai mari luctuații, specialiștii considerând-o cea mai volatilă monedă virtuală.

Bitcoin a crescut cu 963% în ultimele 12 luni, potrivit Coinbase. Valoarea sa a depășit săptămâna trecută 1 trilion de dolari săptămâna trecută pentru a doua oară în acest an.

Creșterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv participarea investitorilor instituționali mai mari și unor achiziții notabile de la corporații precum Tesla, Square și Microstrategy.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a cumpărat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ether. Ether se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41 a.m. ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

De altfel, Mastercard a spus că își va deschide rețeaua pentru unele monede virtuale, în vreme ce PayPal și BNY Mellon au făcut deja pași în acest sens.

Susținătorii Bitcoin sunt de părere că evoluția din ultima vreme a criptomonedei este alimentată de investitori, dar că este diferită de perioada din 2017 când după o creștere până la 20.000 per unitate a urmat o cădere drastică, de aproximativ 80% în anul 2018. De partea cealaltă, specialiștii consideră că atât bitcoin, cât și alte monede virtuale nu au o valoare intrisecă, fiind doar niște „bule”.

O cafenea din București acceptă plata cu criptomonede

Cafeneaua viitorului a ajuns în prezent. Există case ce pot fi cumpărate cu Bitcoin, dar acum până şi cafeaua poate fi achitată în criptomonede, potrivit Mediafax.  Pentru moment, se poate plăti cu Bitcoin şi eGOLD doar la cumpărăturile online, însă în curând, s-ar putea chiar de săptămână viitoare, să putem plăti în acelaşi mod şi fizic, la POS.

Firmele din România şi din Uniunea Europeană nu pot încă accepta plata în crypto currency. Prin urmare, clientul plăteşte în criptomoneda aleasă, apoi criptomoneda intră în procesatorul de plăţi, care apoi trimite în conturile firmei echivalentul în lei.

Citește și: Valoarea de piață a Bitcoin a depășit, marți, 1.000 de miliarde de dolari