Sandvis
Sandvis. Sursa foto: hiloved.com

 Amendă usturătoare pentru sandvișuri transportate ilegal cu avionul. Un pasager care a venit în Australia din Indonezia a fost sancționat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce în rucsacul lui au fost găsite două sandvișuri McMuffin şi un croissant cu jambon. Descoperirea a fost făcută de către poliţiştii de frontieră, potrivit digi24.ro.

 Amendă uriașă pentru transportul unor sandvișuri

 Amenda,  în valoare de 2.664 de dolari australieni, este echivalentul a 567 de sandvișuri McMuffin în Sydney sau a mai multor zboruri dus-întors către Bali. Câinele Zinta este cel care a adulmecat sandvișurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia. În urma acestei descoperiri, bărbatul a primit o amendă usturătoare, au declarat luni autorităţile.

„Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald’s pe care acest pasager a avut-o vreodată”, a anunțat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt. Australia are o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, acest lucru fiind destinat protejării industriei agricole a ţării de potenţiali dăunători sau boli. Autorităţile australiene se află în alertă maximă, la ora actuală, după descoperirea unui focar de febră aftoasă în Indonezia, toate importurile de carne din această ţară fiind strict supravegheate. Boala,  care nu prezintă niciun risc pentru oameni, este o afecţiune virală gravă şi foarte contagioasă pentru animale.

Ministrul agriculturii, Murray Watt, a declarat că toate produsele care vin din Asia vor fi verificate, produsele din carne contaminată fiind o mare îngrijorare

Grădina zoologică din Melbourne a instituit restricții pentru a proteja animalele de un focar de febră aftoasă din Indonezia, care amenință să afecteze Australia. Grădinile zoologice din Victoria au declarat că riscul de transmitere a bolii la animalele lor este extrem de scăzut, dar într-un e-mail adresat membrilor au anunțat o serie de schimbări de protocol.

Apelurile de a închide granița pentru sosirile din Indonezia dăunează reputației agricole a Australiei, într-un moment în care dovezile sugerează că măsurile de biosecuritate existente își fac treaba, a declarat ministrul agriculturii, Murray Watt. În cazul în care va ajunge pe coastele australiene, se estimează că această boală va provoca un prejudiciu de 80 de miliarde de dolari economiei în zece ani.

 Noua Zeelandă a ridicat toate restricțiile impuse de COVID