Măsuri aspre de Crăciun, în Italia

Restricțiile de „zonă roșie”, considerate „dureroase” dar necesare

Guvernul italian a anunţat, vineri, înăsprirea măsurilor de luptă împotriva Covid pentru sărbătorile de iarnă. Astfel, au fost adoptat restricţii de zonă roşie din 24 decembrie până în 6 ianuarie, cu excepția zilelor de 28, 29, 30 decembrie și 4 ianuarie, când oamenii pot ieși din case fără certificat. Restricțiile nu sunt valabile pentru tinerii sub 14 ani. În cele patru zile exceptate se vor aplica restricțiile de „zonă portocalie”.

Metoda zonelor a funcționat, am evitat o carantină generalizată. În următoarele câteva zile, toate regiunile ar putea ajunge în zona galbenă. Cu toate acestea, situația rămâne dificilă și în toată Europa. Și printre experții noștri există o îngrijorare puternică legată de Crăciun, când contaminările pot crește

Giuseppe Conte, premierul Italiei

În ceea ce privesc slujbele religioase din această perioadă, ele au fost avansate, urmând să se încheie până în ora 22.00. „Slujbele se pot desfășura până la ora 22.00. Puteți primi în case până la două persoane cu care nu trăiți împreună, cu copiii lor, dacă au sub 14 ani. Este o măsură pe care am conceput-o pentru a permite acel minim de socializare potrivită acestei perioade”, a afirmat Conte.

Autoritățile italiene lucrează și la redeschiderea școlilor după sărbătorile de iarnă. „Am planificat o reluare a predării față în față începând cu 7 ianuarie”, a spus Conte. Școala nu este focar, „dar trebuie să lucrăm la ceea ce există în jurul școlii, începând cu transportul”, citează mediafax.ro.

Italia se află pe locul al patrulea, în Europa, la numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus, cu 1.921.778 cazuri, de la începutul pandemiei, din care 17.992 au fost raportate vineri. Totodată au înregistrate și 67.894 de decese, cel mai mare număr la nivelul Europei.

În lume, de la începutul pandemiei, au fost confirmate peste 76 de milioane de cazuri de infectări și aproape 1,7 milioane de decese. În acest moment, potrivit site-ului worldmeters.info, sunt active 21.047.164 de cazuri.

Citește și: Concertul de Anul Nou de la Viena, interactiv
#News