Tornadele din SUA au provocat pagube materiale importante și pierderi de vieți omenești

Peste 650.000 de case au rămas fără curent sâmbătă în Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Kentucky şi Virginia de Vest

Cel puţin 21 de persoane au murit în sudul, centrul şi estul Statelor Unite, în timp ce tornadele şi furtunile puternice au distrus casele, au declarat sâmbătă autorităţile. Ei se adaugă celorlalte 14 victime din statele Arkansas, Mississippi şi Alabama, din sud, precum şi din cele din Indiana şi Illinois, din centrul şi estul ţării, potrivit ziare.com

Tennessee are şapte decese din cauza vremii severe, toate au avut loc în comitatul McNairy, la est de Memphis, a declarat purtătoarea de cuvânt a agenţiei de gestionare a dezastrelor, Maggie Hannan.

Little Rock, capitala Arkansasului, a fost puternic lovită. Locuitorii s-au trezit cu maşini răsturnate, copaci uriaşi dezrădăcinaţi, stâlpi de telefon rupti şi case evidenţiate. Cel puţin cinci persoane au murit în acest stat, potrivit guvernatorului său, Sarah Huckabee Sanders.

Oraşul Wynne, din nord-estul statului, a fost „practic tăiat în două de pagubele de la est la vest”, a explicat primarul Jennifer Hobbs. Sarah Huckabee Sanders, care a spus sâmbătă că a discutat despre situaţie cu preşedintele Joe Biden, a declarat stare de urgenţă cu o zi înainte şi a desfăşurat aproximativ 100 de garzi naţionale. Autorităţile din Mississippi au raportat un deces şi mai mulţi răniţi în comitatul Pontotoc, la aproximativ 200 de mile sud de Memphis.

În nordul ţării, în orăşelul Belvidere, la vest de Chicago, în statul Illinois, o parte din acoperişul şi faţada Teatrului Apollo s-au prăbuşit în mijlocul unui concert susţinut de o trupă de heavy metal, din cauza unei furtuni severe.

În comitatul Crawford, trei persoane au murit în urma prăbuşirii unei case, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Management al Urgenţelor din Illinois, Kevin Sur. Peste 650.000 de case au rămas fără curent sâmbătă în Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Kentucky şi Virginia de Vest, potrivit site-ului american PowerOutage.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în Duminica Floriilor