Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în Duminica Floriilor

Potrivit prognozei emise de ANM, vremea va fi rece

Duminica Floriilor în calendarul ortodox va avea loc anul acestea pe 9 aprilie. Conform ultimei prognoze emise de ANM pe două săptămâni vremea va fi rece. Regimul termic va înregistra o răcire în decursul următoarelor două săptămâni, în perioada 27 martie – 9 aprilie, potrivit ziare.com.

La nivel naţional sunt preconizate temperaturi în scădere pe timpul zilelor, dar mai ales noaptea când, în unele regiuni, valorile din termometre vor scădea sub zero grade Celsius, se arată în prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, maximele vor ajunge, în data de 1 aprilie, la medii de 17 grade şi minime în jur de 6 grade. Va urma o nouă răcire până în ziua de 4 aprilie, spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului acestea vor creşte spre 18 grade. Şi mediile nocturne vor coborî până în 4 aprilie, spre 4 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative până în 9 aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză şi din 31 martie până în 4 aprilie, iar până la finalul celei de-a doua săptămâni, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat.

 În Crişana, până în data de 3 aprilie mediile diurne vor ajunge la 12 grade, iar spre finalul intervalului acestea vor creşte spre 16 grade. De asemenea, mediile nocturne vor scădea spre 3 grade, în zilele de 4 şi 5 aprilie, apoi nu vor mai varia semnificativ până în 9 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile de prognoză şi din nou în perioada 31 martie – 4 aprilie. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, precipitaţiile vor fi posibile doar izolat. În Transilvania, maximele vor ajunge, în data de 1 aprilie, la medii de 15 grade, în timp ce minimele ajung la 4 grade. O uşoară răcire se va resimţi în data de 4 aprilie spre medii diurne de 12 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză, acestea vor creşte uşor spre 16 grade. Mediile nocturne vor coborî uşor spre 2 grade, în data de 6 aprilie, apoi nu vor mai oscila semnificativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului de prognoză şi între 31 martie şi 4 aprilie. În restul perioadei estimate vor fi posibile precipitaţii slabe şi pe arii restrânse. În Muntenia, pe 1 şi 2 aprilie, în timp ce minimele, pe aceleaşi intervale de timp, vor varia de la 5 la -2 grade. Şi în a doua săptămână vor fi oscilaţii în câmpul termic, dar mai uşoare, cu medii ale valorilor maxime între 14 şi 18 grade şi ale minimelor între 4 şi 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai mare în 27 martie, dar şi în perioada 3 – 7 aprilie. În restul timpului, acestea vor fi posibile trecător şi pe areale mici.

14 localuri din Centrul Vechi al Capitalei, închise temporar de ANPC