Florin Cîțu, premierul României, este optimist cu privire la campania națională de vaccinare, mai mult, acesta apreciază că din toamnă am putea renunța la măștile de protecție, dar numai dacă vor fi imunizați cât mai mulți români. În trei luni de la începutul campaniei au fost administrate peste 1,8 milioane de doze, urmând ca în acest weekend să se ajungă la primul milion de români vaccinat cu prima doză.

„2 milioane de oameni vaccinați anti-COVID, adică 10% din populație, până la sfârșitul lunii martie, în România.

În acest weekend vom ajunge la primul million de români vaccinați cu prima doză. Sunt veștile bune care trebuie să ne facă să respectăm în continuare măsurile de protecție. Dacă mergem cât mai mulți să ne vaccinăm, în toamnă putem renunța la purtatul măștii”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Măsurile actuale sunt pentru o revenire rapidă la normalitate

Premierul a precizat că este nevoie ca măsurile actuale să fie respectate, fiind singura șansă de a nu pune presiune pe spitale, având în vedere că suntem în valul 3 al pandemiei.

„Hai să respectăm noile măsuri, ca să stopăm creșterea numărului de infectări și să îmbunătățim situația din spitale.  Depinde doar de noi să revenim la normalitate!”, a concluzionat Florin Cîțu.

Persoana vaccinată cu numărul un milion a făcut rapelul

Persoana vaccinată cu numărul un milion a făcut rapelul la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. După acest moment, o rudă a femeii în vârstă de 86 de ani, a sunat la numărul de telefon al autorităților pentru a le mulțumi. Reprezentanții Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid 19 Rovaccinare au relatat discuția pe pagina de Facebook.

„Alo! Nu știu dacă vă amintiți de mine. Sunt ginerele doamnei Valentina Fulga, persoana vaccinată cu numărul 1 milion. V-am sunat să vă spunem că azi am făcut rapelul și ne simțim foarte bine! Doream să vă mulțumim pentru întreaga experiență referitoare la vaccinare. Personalul din centru a fost extrem de atent, nu numai cu noi, ci cu toți cei de acolo. Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce faceți pentru noi”, au scris cei de la Ro Vaccinare, pe Facebook.

Citește și: Ionuț Pucheanu acuză Guvernul că ar marginaliza Galațiul în campania de vaccinare