Primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu, acuză Executivul că ar distribui doze „în bătaie de joc” în Municipiul Galați, adăugând că gălățenii ar trebui tratați egal cu ceilalți cetățeni ai țării, pentru că nu sunt cetățeni „de mâna a doua”. Mai mult decât atât, Pucheanu susține că multe dintre centrele de vaccinare din Galați ar sta nefolosite.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, susține că Galațiul primește, prin comparație cu alte municipii, foarte puține doze de vaccin

În momentul de față, în Galați funcționează doar șapte din cele 36 de centre de vaccinare, amenajate de Primăria Galați. Explicația primarului Pucheanu? Nu sunt vaccinuri suficiente, astfel că zilnic, în medie, pe raza municipiului sunt administrate doar câteva zeci de vaccinuri, la o capacitate maximă optimă de 2.000.

„Sunt acum aproape 18.000 de gălățeni pe liste în așteptarea vaccinului anti-COVID, iar În fiecare zi în medie în municipiul Galați se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deși capacitatea de vaccinare este de peste 2.000. Gălățenii nu trebuie să fie tratați precum cetățeni de mâna a doua, ci să aibă șanse egale cu toți ceilalți români care doresc să se vaccineze. Este nevoie de transparență reală și de echitate în distribuirea dozelor de vaccin. Guvernul trebuie să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare și să țină cont de toți românii. Pandemia nu se tratează doar cu restricții care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluții corecte pentru vaccinare”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu, pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor eliberate de Biroul de Presă al Primăriei Galați, la Cluj ar fi fost administrate până în acest moment 126.162 doze (17% raportat la numărul de locuitori), la Prahova 106.000 doze (13% raportat la numărul de locuitori), la Iași 113.771 doze (12% raportat la numărul de locuitori), la Brașov 70.000 de doze (11% raportat la numărul de locuitori). Galațiul este, prin comparație, și potrivit cifrelor de mai sus, defavorizat, cu 7% și 45.000 doze.

Citește și: La Galați va fi mai frumos ca-n Grecia sau Maldive