Foto: Primaria Galați

Primăria Municipiului Galați se laudă cu cel mai frumos, mai înalt și mai impunător tobogan care va face parte din noul aquapark, ce va fi construit pe ruinele fostei plaje „Dunărea”, lăsate ani de zile de izbeliște. Cu toate că lucrările ar fi trebuit să fie finalizate la sfârşitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie 2020, construcția este și acum în curs de derulare, după alte câteva termene modificate din pix.

Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu: „Iată ce se întâmplă acum la Plaja Dunărea”

„Toboganele sunt în lucru, iar cel mai înalt va avea 20 de metri. S-a lucrat și la cele trei bazine de înot, urmând finisajele, precum și amenajarea plajei.”, a scris primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, adăugând că „se vor amenaja terenuri pentru activități sportive, o zonă de food, precum și un spațiu pentru evenimente.”, a completat acesta, pe Facebook.

De ani de zile, plaja Dunărea sau „la Valuri”, așa cum mai este cunoscută gălățenilor, zace în mizerie, delăsare, uitare, totul sub privirile oamenilor care, obișnuiți să trăiască din amintirea vremurilor bune, închid ochii, votează și tot așa. Ciclic, la patru ani. Cu câteva promisiuni neonorate în trecut și câteva termene întârziate, Ionuț Pucheanu promite ca de data aceasta să se țină de cuvânt, astfel încât orașul de la Dunăre să aibă unde să se bălăcească măcar la vară.

De altfel, primarul Pucheanu (PSD) nu este singurul vinovat pentru întârzierea construcțiilor Plajei Dunărea, atitudinea de indiferență fiind pasată din mandat în mandat, de la primar la primar, până la greaua moșternire.

În ultimii ani, cetățenii municipiului Galați au folosit drept mijloace de agrement piscine private, cea mai iubită dintre acestea fiind situată în comuna Valea Mărului, aflată la aproximativ 73 km de Galați.

Lucrările la noua Plajă Dunărea au început în data de 19 august 2019 și sunt executate în asociere cu Tancrad SRL și Lemacons SRL, „firmele de casă” ale social democraților gălățeni.

Citește și: La Galați, doar 18% din cei cu venit minim garantat sunt apți de muncă