Primăria Tulcea duce lipsă de personal pentru centrul de vaccinare

În anunțul de recrutare postat pe Facebook, primăria Tulcea notează că, în momentul de față, ar fi nevoie 1-2 medici și 1-2 asistenți medicali, însă și de registratori care să asigure un flux de 12 ore

În plină campanie de vaccinare, primăria Tulcea nu are personal suficient pentru centrele de vaccinare aflate pe raza municipiului, o stiuație menită să îngreuneze procesul de vaccinare și așa greoi și plin de obstacole. Astfel, autoritățile anunță că au nevoie urgent de medici și asistenți medicali care să asigure permanența în centrul de vaccinare.

În anunțul de recrutare postat pe Facebook, primăria Tulcea notează că, în momentul de față, ar fi nevoie 1-2 medici și 1-2 asistenți medicali, însă și de registratori care să asigure un flux de 12 ore. Medicii ar urma să fie plătiți cu 90 de lei pe oră, asistenții cu 45 de lei, în timp ce registratorii ar urma să primească 20 de lei pentru fiecare oră prestată în cadrul campaniei de vaccinare.

Primăria Tulcea face un apel urgent

„Centrul de vaccinare are nevoie urgentă de personal! Pe tot parcursul crizei cauzate de Covid-19 s-a făcut apel constant la civism. Nicio pandemie nu poate fi eradicată fără concursul întregii societăți. Profesia de medic presupune încrederea societăţii şi responsabilitatea deplină faţă de aceasta”, scrie în mesajul Primăriei Tulcea, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Cererile se pot depune la: resurseumane@primariatulcea.ro, conform anunțului primăriei.

Chiar și în condițiile remunerației consistente, devine greu de crezut că, în această perioadă, se vor găsi cadre medicale, dintre cele competente, dornice să participe la campania de vaccinare, de vreme ce țara noastră se confruntă cu o lipsă acută, la nivel generalizat, de specialiști din domeniul medical, astfel că cei pe care îi avem sunt arondați deja spitalelor. Totuși, 1-2 medici și 1-2 asistenți nu pare un număr chiar atât de greu de atins.

„Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră – Voi menţine prin toate mijloacele onoarea şi nobila tradiţie a profesiunii de medic”, Jurământul lui Hippocrate (fragmente)”, își încheie instituția tulceană mesajul postat pe rețeaua de socializare, în speranța că va reuși, măcar prin readucerea la viață a unor idealuri, să-i convingă pe medici să participe activ la campania de vaccinare.

Citește și: La Galați va fi mai frumos ca-n Grecia sau Maldive