Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă urmează să se reunească sâmbătă, pentru a decide noile măsuri care se vor lua pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Capitala a atins vineri o rată de infectare de 6,67 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când s-a ridicat la 6,50.

Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, se va publica între timp hotărârea de Guvern şi vom lua măsurile, care vor fi cu aplicabilitate de duminică.

a declarat, vineri seara, prefectul Capitalei, Alin Stoica

Potrivit HG, adoptată joi, în ședința de Guvern și publicată vineri în Monitorul Oficial, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20.00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii. Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie.

Capitala și 11 județe sunt pe „roșu”

La raportarea de vineri, la nivel național au fost confirmate 6.516 de noi cazuri de infectare Covid, din 29.754 de teste RT-PCR (17.445 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.309 la cerere) și 10.940 de teste rapide antigenice. De altfel, Capitala și 11 județe se află în scenariul roșu, cu incidență de peste 3 la mia de locuitori. Județul Ilfov are incidența cumulată în ultimele 14 zile de 8,02 la mia de locuitori, București cu 6,67, iar Timiș se află la incidență de 6,08 la mia de locuitori.

Citește și: Ordinul de prelungire a carantinei, în Timișoara, anulat de Curtea de Apel