Surpriză de proporții pentru România! A intrat din nou în Cartea Recordurilor, datorită celui mai în vârstă om al Planetei, care este român.

Cel mai în vârstă om din lume are 112 ani și este inginer agronom. George Comănescu s-a născut în Proviţa de Jos, județul Prahova, la data de 8 noiembrie 1908, dar, în prezent, trăiește în Capitală.

„Domnul DUMITRU COMĂNESCU (111 ani și 7 luni), Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului Bucuresti, a devenit ieri Cel mai Vârstnic Bărbat al Planetei! Îl felicităm pentru această performanță unică, îi urăm viaţă lungă şi ne mândrim cu Decanul de vârstă al Bucureştiului, al ţării, al lumii (…)”, a scris Alexandra Dobre, director General la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Ce declară cel mai în vârstă om al Planetei

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând, aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai înalt nivel. Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar, mai ales, pentru tot, îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă mulțumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți”!, a transmis Comănescu, potrivit click!.

Până recent, cel mai bătrân din lume era Bob Weighton, din Alton, Hampshire, USA, care a murit, joi, în somn, în locuința sa, scrie BBC. Bărbatul a văzut lumina zilei în Hull, East Yorkshire, la 29 martie 1908.

#NEWS