Primăria Sectorului 5, în sprijinul deținătorilor de locuri de parcare de reședință

Un dispozitiv de blocare al locului costă 120 de lei pe an

Primăria Sectorului 5 vine în sprijinul contribuabililor-șoferi, prin montarea unor sisteme automate de blocare a locului de parcare. În contextul în care banii, mulți, pe care îi plătesc către administrațiile locale nu le oferă și siguranța că acestea sunt liberela revenirea la domiciliul de reședință.

Pentru a beneficia de un astfel de blocator, contribualibilii trebuie să dețină un loc de parcare de reședință și să depună o cerere referitoare la instalarea unui sistem de menținere liberă a locului de parcare. Costul unui asemenea dispozitiv este de 10 lei/lună și se plătește anual.

Persoanele cu dizabilități beneficiază de prioritare și gratuitate la montarea unui asemenea dispozitiv.

„Posibilitățile financiare ale persoanelor cu dizabilități sunt de regulă, mici, încadrându-se la nivelul minim pe economie de aceea Sectorul 5 al Municipiului București vine în ajutor acestora prin montarea unui dispozitiv de blocare al locului de parcare”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului București Nr. 105 din 27.04.2021, nivelurile taxei pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință sunt următoarele: Zona A, 600 lei/an/vehicul (de la 84 de lei), Zona B, 500 lei/an/vehicul (de la 66 de lei), Zona C, 400 lei/an/vehicul (de la 55 de lei) și Zona D, 300 lei/an/vehicul (de la 37 de lei).

Termenul de plată pentru parcarea de reședință este până la 31 martie 2022, în timp ce abonamentele din parcările publice se pot plăti până la finalul lunii ianuarie.

Citește și: Primăria Sectorului 5 oferă Consultanță Gratuită pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu