Un incendiu poate fi prevenit prin informare, grijă, responsabilitate și, nu în ultimul rând, prin aplicarea legii.

Avem nevoie de informare pentru a ne simți în siguranță și avem nevoie de cunoașterea exactă a legii, pentru a o aplica.

În plus, fiecare trebuie să știe că obținerea unui aviz sau a unei autorizații nu reprezintă o procedură, ci un pas absolut normal, pentru a trăi și a ne desfășura activitatea legal și în deplină siguranță.

Există reguli și măsuri specifice pentru a evita o tragedie sau un accident. Cu toate acestea, totul pornește prin cunoaștere și prin implicare activă.

Primăria Sectorului 5: Campanie de informare pentru agenții economici

Din dispoziția primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, Serviciul Prevenire Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Sectorului 5, oferă consultanță gratuită agenților economici. Este vorba despre cei care își desfășoară activitatea pe raza teritorială a Sectorului 5.

Campania are ca scop obținerea avizului/autorizației PSI (Prevenirea și Stingerea Incendiilor).

Întrucât Inspectoratul pentru Situații de Urgență a inițiat controale în toate spațiile care aparțin Primăriei Sectorului 5. Societățile sunt obligate să dețină documentația și planurile aferente situațiilor de urgență, conform legilor în vigoare. Primăria Sectorului 5 vine în ajutorul acestora și, prin intermediul unui grup de consilieri voluntari, agenții economici vor putea obține, în timp real, toate informațiile necesare”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5 din Capitală.

Astfel, operatorii sunt rugați să apeleze cu încredere la numărul de telefon: 0724 306 714 sau să solicite informații, pe adresa de e-mail: prevenire.ps5@sector5.ro

Baza legală

  • Regulamentul (UE) nr. 305/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2011 de stabilire a unor condiții armonizate pentru comercializarea produselor pentru construcții și de abrogare a Directivei 89/106/CEE a Consiliului;
  • Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • Legea nr. 307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare;
  • Legea nr. 481/2004 privind protecția civilă;
  • HGR 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu;
  • OMAI 129 din 25 august 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă.