Alexandru Ulici: „Nu se poate discuta cu doamna primar”

Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, „în gaură” cu 4 milioane de lei

Patru dintre cele mai importante spitale din București au rămas fără finanțarea din partea Primăriei Sectorului 1, după o decizie luată în ședința Consiliului Local de miercuri. Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexanddrescu”, Alexandru Ulici a reacționat, destul de dur, cu privire la situația în care se află acest spital. La Antena 3, Ulici a declarat că „nu prea înțelegem decizia, nici temeiul legal al ei. Spitalele din București au trecut, din 2002, în proprietatea publică a Municipiului București”.

„Noi nu putem întreține clădirile pe care le avem. Noi primeam bani de utilități, gaze și lumină, dar cel mai important era ce se întâmpla asupra clădirilor, verificările generatoarelor și aparaturii din ATI, ignifugare, verificarea centralelor termice și altele. Eu sper să nu fie așa ceva, să se răzgândească, altfel vom avea un gol de 4 milioane de lei. La minister mi s-a spus că clădirile vor fi trimise la Primăria Municipiului București. Ministerul, chiar dacă e ordonator principal de credite, nu de poate da bani”, a declarat Ulici, la Antena 3.

Spitalul a rămas fără pază

Managerul Spitalului de copii a precizat că primarul a luat o serie de decizii, fără a le aduce la cunoștiință acest lucru. „Nu se poate discuta cu doamna primar! Nu poate fi găsită! Eu nu am reușit. Ce poate fi de spus? Să nu lase copiii deoparte. Noi tratăm peste 20.000 de copii pe an, consultăm peste 800 de copii pe zi. A retras din membrii personalului de pază fără să ne anunțe. Putea să găsească o soluție. Noi nu putem lua servicii de pază nici prin achiziții directe. Am rămas fără pază pe timpul nopții.”, a mai spus Alexandru Ulici.

Urgența acestei „mutări”

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, era prevăzut „proiectul de hotărâre privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a patru spitale în administrarea unităților sanitare publice respective”. Potrivit secretarului de ședință, urgența acestui „tranfer” era dată ținând seamă de obligația autorităților administrației locale ale Sectorului 1 de „ducere la îndeplinire a termenelor legale a măsurii nr. 1 dispusă prin Decizia nr. 64/14.06.2016 emisp de Curtea de Conturi a României, în sensul transmiterii din administrarea CL Sector 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale ăn administrarea unităților sanitare publice respective”, se arată în concocatorul de ședință.  

 În timpul ședinței, primarul Clotilde Armand a recunoscut că în convocare a „scăpat” să treacă faptul că cele patru spitale vor ajunge de fapt la Primăria Municipiului București. Totodată, aceasta a precizat motivul pentru care era nevoie urgentă a „obiectivului de predare-primire” a celor patru spitale, concret, presiunea împrumutului de la Banca Mondială, făcut de Primăria Municipiului București.

Citește și: Armand readuce pe masa de tratative a CL reorganizarea Poliției Locale S1