Berbeceanu anunță controale, nu carantinarea Bucureștiului

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a anunțat că nu va fi carantinat Bucureștiul, deși numărul de cazuri este unul destul de mare (1.946 de cazuri la raportarea de marți), iar incidența cumulată la 14 zile este de 6,56 la mia de locuitori. Berbeceanu a precizat că vor fi intensificate controale, considerând că respectarea măsurilor este singura modalitate de a preveni măsuri mai severe.

„La acest moment, nu avem în vedere carantinarea Bucureștiului. Mâine (n.r. miercuri), la 10:00, o să am o ședință cu reprezentanții Poliției, DSU, ISU, DSV, ITM, toate instituțiile de control.

Am spus mereu că ținta noastră principală este să convingem bucureștenii să respecte cu strictețe măsurile aflate în vigoare și, când normele în vigoare nu sunt respectate, să fie impuse. Respectarea cu strictețe a acestor măsuri este singura modalitate pentru a putea preveni măsuri mai severe.

Le voi cere structurilor cu atribuții de control să intensifice temeinic verificările în stațiile de metrou, sălile de fitness, saloanele de cosmetică, mall-uri, piețe, toate zonele aglomerate în care avem date că nu s-ar respecta întocmai aceste măsuri”, a anunțat Berbeceanu, la Realitatea TV.

Bucureștiul, „echilibrat” la numărul de cazuri pe sectoare

Prefectul Capitalei a transmis că riscul de infectare este la un nivel asemănător în toate sectoarele.

„Distribuția în sectoare este oarecum uniformă. Nu avem un sector cu un grad de infectare mai mare sau mai mic în mod deosebit. Există posibilitatea ca anumiți pacienți să fie transferați în alte spitale. La nivelul țării și al capitalei, se fac eforturi constante pentru suplimentarea locurilor la ATI.

La Sf. Pantelimon, urmează să dezvoltăm o secție de Terapie Intensivă intermediară. Există preocupare din partea guvernului, a ministerului Sănătății și a primăriei pentru extinderea capacității la ATI”, a mai adăugat Berbeceanu.

De la începutul pandemiei, în municipiul București au fost confirmate 77.796 de cazuri de infectare (aproape 15% din totalul cazurilor înregistrate la nivel național).

Citește și: Nicușor Dan exclude varianta carantinării Bucureștiului

#News