Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a declarat că SUA, cea mai veche democrație a lumii, a fost și este un model pentru țara noastră, precizând că prietenia dintre cele două state este „solidă și sigură.”

„De un sfert de secol, cu ajutorul Statelor Unite ale Americii, România s-a dezvoltat intens în domenii precum IT sau industria auto, este mai bine apărată, iar companiile americane au contribuit masiv în economie”, a scris Firea.

Importanța parteneriatului strategic dintre SUA și România

Totodată, fostul edil al Capitalei a precizat că parteneriatul dintre cele două țări trebuie să continue pentru dezvoltarea României.

„Pentru români e foarte important să poată ajunge mai ușor în Statele Unite ale Americii, iar eliminarea vizelor este un obiectiv major pentru România”, a spus Gabriela Firea.

Reamintim că parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui S.U.A., Bill Clinton. Vizita preşedintelui Clinton a fost urmată de un schimb de scrisori între miniștrii de externe ai celor două state.

În decursul zilei de astăzi, 28 iunie, fostul primar al Capitalei a continuat criticile la adresa primarului Nicușor Dan, dând exemplul unui alt proiect abandonat de actualul edil.

„Nu doar că nu a început măcar un șantier nou, dar au fost blocate și cele care erau aproape gata. De exemplu, la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje. Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot”, a spus Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Totodată, în urmă cu o zi, Gabriela Firea a anunțat demararea a două proiecte importante, organizate sub egida Anului European al Tineretului: Concursul Național de Proiecte de Tineret și Concursul Național de Proiecte Studențești.

Citește și articolul: Gabriela Firea, noi acuzații la adresa edilului general al Capitalei: Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan a blocat toate șantierele de lucrări