Primarul general al Municipiului București, Nicuşor Dan, a declarat în cursul acestei dimineți că speră ca Metrorex şi Ministerul Transporturilor să poată duce un „dialog rapid şi productiv”, astfel încât situația să se rezolve, iar circulația trenurilor de metrou să fie reluată în Capitala blocată.

Nicușor Dan a dat asigurări că STB va încerca să acopere necesitatea, cât metroul este inoperabil

„În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi”, a scris, astăzi, Nicușor Dan, pe Facebook, ca primă reacție la situația a situației de la metrou.

Edilul a mai spus, de asemenea, că este de părere că locuitorii Capitalei nu trebuie să sufere din pricina nemulțumirilor sindicaliștilor. „Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, a mai adăugat primarul general al Municipiului București.

Citește și: Fără spații comerciale la metrou, de luna viitoare

Reamintim că circulaţia metrourilor este, în continuare, blocată, după ce 600 de salariaţi s-au blocat în subteran, blocând calea de rulare a garniturilor de tren.

Bucureștenii s-au trezit, încă de la prima oră, în postura în care să caute alte mijloace pentru a se deplasa către locurile de muncă, întrucât porțile de acces către gurile de metrou au stat închise.

Citește și: Protest spontan în stația de metrou Piața Unirii. Circulația trenurilor, dată peste cap