Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este principalul vinovat pentru criza de la metrou, a declarat, vineri, fostul ministru al Transporturilor social-democrat, senatorul PSD Răzvan Cuc.

„Domnule ministru Drulă, eşti principalul vinovat pentru criza majoră care a explodat astăzi la metroul din Bucureşti! Ţi-ai bătut joc de miile de bucureşteni care nu au putut merge astăzi la serviciu, nu şi-au putut duce copiii la şcoală şi la grădiniţă pentru că nu ai înţeles nimic din ce ai de făcut! Situaţia de la metrou fierbe de trei luni de zile. Prioritatea ta era să asiguri prin orice mijloace funcţionarea metroului. Ai instalat un management la fel de incompetent ca tine, ai ignorat toate semnalele pe care ţi le-au dat oamenii aceia care lucrează la metrou şi ai pozat pe facebook în mare reformist”, a afirmat senatorul PSD de Neamţ, într-o postare pe contul său de Facebook.

Acesta a precizat problemele ridicate de către sindicaliști sunt reale, mai mult, îl acuză pe actualul ministru de „vendete personale”, care nu sunt potrivite pentru poziția pe care o are.

„Faptul că, împreună cu la fel de nepriceputul premier Cîţu, căutaţi să daţi vina pe PSD arată că nu aţi înţeles că PSD nu mai este la guvernare de un an şi jumătate! Voi sunteţi la guvernare, ar trebui să ştiţi după atâta timp că trebuie să vă faceţi datoria faţă de români, nu să târâţi oameni nevinovaţi în conflictele voastre absurde! Astăzi, domnule Drulă, ţi-ai arătat din nou incapacitatea de a conduce o instituţie a statului român. Ai demonstrat nu numai nepricepere, ci mai ales nepăsare faţă de nevoile oamenilor. Nu aşa se gestionează o criză, nu aşa se conduce un minister. Trebuia să cobori imediat între oameni, să discuţi cu toate părţile implicate, să cauţi soluţii pentru ca metroul să nu se oprească. Metroul, ca şi tine, serveşte cetăţenii, nu interesele tale şi ale celor care te-au pus jupân peste transporturile României”, a mai precizat Răzvan Cuc.

Reamintim că vineri dimineață activitatea metroului nu a fost pornită din cauza unui protest spontan declanșat de către sindicaliștii de la USLM, iar în urma acestuia au fost depuse trei plângeri penale.

Citește și: Protest spontan în stația de metrou Piața Unirii. Circulația trenurilor, dată peste cap