Circulaţia trenurilor de metrou a fost afectată în această dimineață, din pricina unui protest spontan al reprezentanţilor sindicatului USLM. Protestul a avut loc în stația Piața Unirii, iar protestatarii au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal al trenurilor de pasageri, anunță Metrorex, potrivit Mediafax.ro.

Compania spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”.

Circulația trenurilor, îngreunată

Metrorex a mai spus, de asemenea, că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri, dar că se fac eforturi susținute în acest sens.

„Asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează Metrorex.

În momentul de față, niciun tren de metrou nu funcționează, iar oamenii s-au înghesuit în celelalte mijloace de transport disponibile, în plină aproape carantină.

Citește și: Fără spații comerciale la metrou, de luna viitoare