Maşinile Google Street View se întorc în România şi vor ajunge, până în octombrie, în peste o sută de localităţi, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din oraşe, şosele şi autostrăzi pe Google Maps, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă compania de tehnologie, citat de Agerpres.

Preluarea de imagini 360 de grade Street View în România va începe vineri, 26 martie, iar maşinile Google vor acoperi zone şi localităţi din toată ţara, de la Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Ploieşti, Oneşti, Huși, Dorohoi sau Paşcani, până la Sibiu, Cluj, Sighetul Marmaţiei, Lupeni sau Arad.

În România, serviciul Street View este disponibil din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante oraşe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii ţări s-a realizat în acel an, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de oraşe şi sute de obiective turistice.

Ultima actualizare, în urmă cu doi ani

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în anul 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante oraşe şi zonele adiacente acestora, dar şi şoselele care le conectează. La nivel mondial, serviciul Street View este disponibil, în prezent, în peste 85 de ţări, inclusiv în Arctica şi Antarctica.

Cu „omulețul” la plimbare, prin lumea largă

Google are răspuns la orice, iar cu aplicația Steet View mulți avem șansa să vedem „în avans” locurile în care ne dorim petrecerea unei vacanțe, chiar dacă operatorii turistici pun, de cele mai multe ori poze. Parcă altfel este când te plimbi, agale, prin New York, Montreal sau Paris. Mulți se plimbau cu „omulețul” și înainte de pandemie, dar parcă în ultimul an aceste plimbări au fost mai dese, ca o formă de relaxare, având în vedere că circulația a fost destul de restricționară.

Citește și: Google Photos nu va mai fi gratuit