Revelionul cu Dan Negru începe să își piardă din farmecul cu care i-a obișnuit pe telespectatori, iar acest lucru s-a văzut în cifrele din acest an. Protevelionul a revenit în forță, după ce ultima ediția a fost în 2013, și a „rupt” în 2022, fiind peste Dan Negru, cu excepția momentului de la miezul nopții, când potrivit datelor oferite de Pagina de Media, Antena 1 a avut 7 milioane de telespectatori, „locul 1 în toată țara”, așa cum a scris Dan Negru pe contul său e socializare.

„Cu fair-play ma înclin in fata colegilor de la Kanal D, Pro TV, România TV, Prima, TVR si toți ceilalți care fac ca Revelionul sa fie o tradiție românească frumoasă”, a postat Negru, pe Facebook.

Acesta a subliniat că momentul aniversar al lui Gheorghe Zamfir, pe care și l-a dorit din tot sufletul pentru programul de Revelion a avut recordul de telespectatori.

În urmă cu ceva vreme, când a anunțat că va realiza cel de al 22-lea Revelion, Dan Negru a afirmat programul este „construit” în așa fel încât să depășească audiența BBC-ului, însă se pare că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar cifrele au arătat acest lucru. Mai mult, cu numai câteva zile înainte de finalul anului, Dan Negru surprindea printr-o declarație făcută la Antena 3, în care le recomanda să nu se mai uite în ecrane de Revelion. Am un singur sfat pentru cei mulţi: nu vă uitaţi pe ecrane în noaptea de Revelion. Sunt atât de puţine Revelioanele pe care le trăim împreună cu familia şi cu prietenii încât nu merită să vă pierdeţi nopţile pe ecrane, fie pe televizor, fie pe online. Aşa că meme-urile faimoase: Fac Revelionul cu Negru, eu v-aş sugera să nu faceţi Revelionul cu Negru. Faceţi Revelionul cu prietenii, cu oamenii adevăraţi, nu cu ecrane”, a declarat Dan Negru la News Hour with CNN.

De altfel, Dan Negru nu consideră asta ca o lecție și aruncă o săgeată spre „regele” audienței din noaptea de Revelion. „Dar prima lecție din an mi-a dat-o Nea Mihai, paznicul unei parcări din Iași. Vesel și fericit cum tot mai rar întâlnesc oameni în lumea mea… Și-a petrecut Revelionul într-o gheretă păzind mașinile din parcare. A fost primul străin pe care l-am întâlnit azi dimineață, în noul an. În timp ce făceam fotografia,un domn bine îmbrăcat se îndrepta încruntat și apăsat spre un Porsche. Amândoi călătoresc. Și nea Mihai și omul cu Porsche. Pentru nea Mihai fericirea e o călătorie, nu o destinație. Nea Mihai, pionul. Cel cu Porsche, regele. La sfârșitul jocului, și pionul și regele ajung în aceeași cutie”, a scris Dan Negru, completând, puțin sarcastic, „să vă bucurați de «joc»”!

Citește și: PROTEVELIONUL de la Pro, în luptă cu Dan Negru