Liderul social democraților, Marcel Ciolacu s-a declarat foarte fericit că a scăpat de o potențială amendă, pe care ar fi luat-o pentru încălcarea restricțiilor de noapte, dacă participa „ilegal” la Slujba de Înviere.

„Am înțeles că avem și vești bune de la Guvern. O veste extraordinară – au aflat românii că nu se mută nici ora Învierii și au totuși voie să meargă la biserică. Eu am o veste și mai bună, am scăpat de amendă, că anunțasem că o să merg la biserică”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă de la Botoșani.

Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condițiilor în care se vor desfășura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenții comune în identificarea soluțiilor optime pentru respectarea libertății religioase și, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Datele concrete legate de organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite.

Ciolacu, cel fără de frică

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia și cu privire la declarația lui Ludovic Orban, care se vede reales președintele PNL, dar și visează „înalt”, la funcția de șef de stat. „Eu îi urez succes dlui Orban. Întâi să fie reales, pe urmă om mai vedea”, a spus Marcel Ciolacu.

Așa cum declarase în urmă cu ceva vreme, că își dorește ca PSD să meargă pe sistemul american, în care liderul partidului să nu fie obligatoriu și candidatul la prezidențiale, Ciolacu a ținut să reamintească acest fapt, mai mult, a dat de înțeles că fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea ar putea fi un contracandidat al lui Orban. „O să avem alegeri preliminare. Toți primarii, viceprimarii, aleșii locali să participe la aceste alegeri preliminare pe cine consideră ei că este cel mai bine. Cu alte cuvinte, să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid. Cu alte cuvinte, la noi va fi altfel decât la dl. Orban. Sincer, nici mie, nici dnei Firea nu ne este frică să ne fie contracandidat”, conchide Marcel Ciolacu.

Citește și: Ciolacu și modelul american pentru alegerile prezidențiale