Acuzat că a permis depozitarea gunoaielor la Ulmeni, Nicușor Dan dă vina pe operatorii de salubritate

Somat să ridice cele 200.000 de tone de gunoi, depozitate ilegal, Primarul General al Capitalei găsește scuze

Primarul General al Capitalei Nicușor Dan a explicat în cursul zilei de astăzi condițiile în care s-a realizat depozitarea gunoaielor în Ulmeni, județul Călărași. Acesta a fost somat să ridice de urgență circa 200.000 de tone de gunoaie aparținând Primăriei Municipiului București, care ar fi fost depozitate ilegal în zona de vest a Olteniței, arată DCNews.ro.

Nicușor Dan spune că „nu s-a dus nimeni de capul lui să ducă gunoaie acolo”

Într-o conferință de presă de astăzi, Nicușor Dan a declarat că vina nu ar aparține primăriei Capitalei, ci mai de grabă operatorilor privați de salubritate care ar fi avut contract cu groapa de gunoi de la Ulmeni. „Tot ce înseamnă relaţie contractuală între Ulmeni şi alte entităţi trebuie să fie între Ulmeni şi acei operatori de salubritate care au dus deja deşeuri acolo”, a punctat acesta.

Asociaţia Cetăţenească Ulmeni Călăraşi a somat, în data de 14 februarie, Primăria Municipiului București, printr-o adresă trimisă lui Nicușor Dan, să ridice de urgență cele 200.000 de tone de gunoi, acuzând că PMB „a trimis deşeurile proprietatea acesteia la o periculoasă groapă de gunoi ilegală, cu o suprafaţă de peste 100 de hectare unde sunt depozitate direct pe sol deşeuri menajere şi spitaliceşti care generează levigat şi produc un dezastru ecologic fără precedent, o contaminare ireversibilă a zonei de sud şi o poluare permanentă a fluviului Dunărea.”

Citește și: Firea îi răspunde, indirect, lui Nicușor Dan, cu privire la anunțul cumpărării ELCEN

#News