Firea îi răspunde, indirect, lui Nicușor Dan, cu privire la anunțul cumpărării ELCEN

Fostul edil al Capitalei îl acuză pe Ludovic Orban, la vremea aceea încă premier, că ar fi avut „o reacție adversă” la adresa acesteia

În urma anunțului potrivit căruia Primăria Capitalei, sub conducerea actuală a lui Nicușor Dan, intenționează să cumpere ELCEN, Gabriela Firea i-a dat un drept la replică acestuia, menționând că, într-adevăr, administrația sa și-ar fi dorit, la rându-i, să facă acest pas, însă s-ar fi lovit de piedici puse de fostul Guvern. „Domnul Orban a avut permanent o reacție adversă la adresa mea”, a subliniat Firea, adăugând că, în urma răfuielilor politice, cei care au avut, cu adevărat, de suferit au fost bucureștenii.

Gabriela Firea susține că fuziunea RADET cu ELCEN „Nu s-a acceptat din motive politice”

„Am solicitat din prima zi de mandat fuziunea fostului RADET cu ELCEN, inclusiv posibilitatea achiziției de pachet majoritar de acțiuni la toate guvernele. Inclusiv, în ultimul an, cu dl Emil Boc am făcut diligențe pentru crearea SACET-ului, acea entitate comună între Termoenergetica și ELCEN, astfel încât să fie într-o singură instituție și sub o singură coordonare atât producătorul, transportatorul și cel care distribuie agentul termic către populație.”, a spus Gabriela Firea, joi, la Antena3.

Nicușor Dan anunță că primăria intenționează să achiziționeze ELCEN

Comentariile Gabrielei Firea vin ca urmare a declarațiilor primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Acesta a spus, într-o conferință de presă, că Primăria Municipiului București și-a exprimat intenția de a cumpăra ELCEN, adăugând că această intenție ar fi avut-o inclusiv administrațiile de dinainte. Pentru ca achiziționarea ELCEN să devină realitate, ar fi nevoie de acordul Guvernului, Consiliului General, Ministerului de Finanțe și Ministerului Energiei, a mai spus primarul.

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm, există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General și de acordul Guvernului prin Ministerul de Finanțe și prin Ministerul Energiei”, a spus Nicușor Dan.

Citește și: Gabriela Firea: „Nu îl interesează adevărul, corectitudinea și onorabilitatea instituției pe care o conduce”

#News