Conform legendelor, Regatul Unit şi monarhia britanică ar putea fi în pericol din cauza dispariției reginei corbilor, pe numele ei, Merlina. Pasărea s-a alăturat corbilor din Turnul Londrei în anul 2007, devenind, în timp, unul dintre simbolurile Coroanei Regale.

Merlina este considerată regina gardienilor înaripaţi din Turn și nu s-a mai întors de săptămâni bune. De asemenea, este unul dintre corbii îngrijiţi cu mare atenţie de angajaţi, iar membrii personalului de întreţinere se tem că pasărea ar putea fi moartă. Consecința dispariției a dus la o decizie tristă pentru britanici, paznicul oficial al stolului de corbi anunțând o perioadă de doliu.

Prăbușirea Regatului Britanic

Există o legendă care stă la baza îngrijorării britanicilor, legendă legată de o profeţie care spune că, dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turn vor părăsi acest monument istoric, Regatul Unit se va prăbuşi.

Tot legenda spune că în Turnul Londrei trebuie să fie prezenţi în permanenţă cel puţin şase corbi. Între adevăr și legendă există și o pagină de istorie, istoricii fiind de părere că prezenţa unui stol de şase corbi la Turnul Londrei a fost instituită prin decret de regele Carol al-II-lea (1649-1660) al Angliei, Scoţiei şi Irlandei de Nord.

Regatul Unit şi monarhia britanică, în pericol: A dispărut „regina” corbilor din Turnul Londrei. Ce spune profeţia despre acest lucru

Merlina, regina lui Christopher Skaife

Absenţa prelungită a Merlinei ne face să credem că, din nefericire, nu mai e printre noi. Merlina a fost şefa indiscutabilă a stolului, regina lor. Ceilalţi corbi, paznicul corbilor şi noi, cei de la Turn, îi vom duce dorul”, a declarat un purtător de cuvânt al gărzii fortăreţei.

Ştiu că mulţi dintre voi vor fi întristaţi de aceste veşti, dar eu sufăr cel mai tare. Vă rog să-mi iertaţi absenţa, voi lipsi câteva zile”, a scris Christopher Skaife, paznicul turnului, pe reţelele sociale.

Corbul Merlina, regina gardienilor înaripaţi de la Turnul Londrei, nu s-a mai întors

Dispariția Merlinei vine și ca o interesantă coincidență: o mare parte din britanci privește Brexitul ca pe o apocalipsă și ca pe o ruptură de viitorul sigur, act care ar putea duce la prăbușirea Regatului Unit.

Citește și: A împlinit 100 de ani, este campioană olimpică și a trăit Holocaustul: ”Iubesc viața”

#News