Complexul Capitoliului a fost închis în urma unui incendiu

Incidentul vine în contextul în care în această perioadă măsurile de securitate din Complexul Capitoliului au fost sporite

Complexul Capitoliului a fost închis din motive de securitate, din pricina unui incendiu izbucnit sub un pod din centrul capitalei americane Washington, informează The Hill, potrivit Mediafax. Toate căile de acces către Capitoliu au fost închise pentru scurt timp, începând cu ora 17.30 (ora României), până la soluționarea problemei.

Incidentul căruia, în alte condiții, poate că nu i ar fi dat atât de multă importanță, vine în contextul în care, în această perioadă măsurile de securitate din Complexul Capitoliului au fost sporite special pentru ceremonia de învestire a președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, programată pentru data de 20 ianuarie.

Conform relatărilor NBC News, incendiul cu pricina ar fi izbucnit într-o tabără de corturi aflată sub un pod, aparținând persoanelor fără adăpost. La scurt timp după semnalare, incendiul a fost stins de un echipaj de pompieri ce s-a deplasat la fața locului.

„Întregul complex al Capitoliului a fost închis în totalitate, din raţiuni de securitate, din cauza unei ameninţări externe. Alerta de securitate a fost transmisă tuturor membrilor Congresului”, anunţă oficialul Scott Wong.

În data de 6 ianuarie 2021, susținătorii președintelui încă în funcție, Donald Trump, au invadat clădirea Capitoliului din Washington, în urma protestelor care au degenerat rezultând cinci decese și câteva zeci de răniți. Donald Trump a fost inculpat în urma evenimentelor, fiind considerat de către tabăra democrată autorul moral al violențelor de la Capitoliu.

Citește și: Trump, mărinimos în ultimele zile de mandat: se dorește grațierea a peste 100 de persoane

#News