Foto: Turnul Sfatului

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, salariile directorilor se apropie de cele practicate de bănci sau de cele primite de președintele României, anunță Turnul Sfatului, potrivit G4Media. Vorbim, în acest caz, de directorul directorul general al universității, Vasile Moțoc, cel care ajunge la un venit aproximativ de 29.000 lei, lunar.

Salariului brut de 13.000 lei i se adaugă un spor lunar de 10.000 lei, printre alte sporuri primite de acesta, aceste venituri transformându-l pe Moțoc în cel mai bine plătit angajat al unei instituții administrative de ordin public, din județul Sibiu.

Cazul veniturilor fabuloase încasate de Vasile Moțoc nu a rămas neobservat, acesta fiind evidențiat de un angajat al universității la autoritățile centrale. În „bunul mers al lucrurilor”, respectivul angajat a făcut obiectul unei comisii de cercetare disciplinară, înființată special pentru acesta.

sursă: Turnul Sfatului.ro

Vasile Moțoc se justifică amintind de politica de confidențialitate, pe care respectivul angajat ar fi încălcat-o.

„În 2005, când am venit eu la Universitate, o parte din angajați beneficiau de spor de confidențialitate, care era 50% din salariul de bază. Așa prevedea legea: dacă ai încetat activitatea, doi ani nu aveai voie să divulgi informații despre Universitate, ca și în domeniul privat, în corporații, unde se dă un spor de confidențialitate. După aceea, toți beneficiam de spor de stabilitate, care era 15% din salariul de bază. Pe măsura evoluției salarizării, aceste elemente au fost scoase și s-au înființat aceste compensații. Deci totul e pe lege”, declară Vasile Moțoc, potrivit TurnulSfatului.ro.

Declarațiile lui Vasile Moțoc sunt susținute și de ULBS, adăugând că veniturile compensatorii în discuție ar fi girate de o serie de acte normative.

Citește și: Eugen Teodorovici și postul „rezervat” de la Curtea de Conturi

#News