Descinderi de amploare ale DIICOT, soldate cu persoane reținute și droguri confiscate

La acțiuni au participat și polițiști .

25 de persoane au fost reţinute, 11 kg de canabis și alte produse cu efecte psihoactive au confiscate, o cultură fiind descoperită în urma celor 80 de descinderi ale polițiștilor și procurorilor DIICOT. Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în mai multe cauze care priveau comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără deținerea unei autorizații eliberate în condițiile legii, potrivit antena3.ro.

Ce au descoperit oamenii legii

Oamenii legii au descoperit două culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproape 3 kilograme de muguri de canabis, dar și diferite cantități de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB – CHIMICĂ) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, EUTYLONE, 4 – CEC). De asemenea, în urma descinderilor au mai fost găsite cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o pușcă cu aer comprimat dar și aproximativ 350.000 de lei și 18.000 de euro. Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galați, BCCO Mureș, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureș, SCCO Sălaj, SCCO Bistrița – Năsăud și SCCO Sibiu, la percheziții participând și efective ale Jandarmeriei Române.

Acțiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic din cadrul DIICOT și Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul SCCO Ilfov au prins în flagrant doi inculpați imediat după ce aceștia au ridicat de la o firmă de curierat un colet, expediat din Spania. Coletul conținea, disimulată printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis. Cei doi bărbați au fost reținuți, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventiva.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit înainte de a împlini 23 de ani