Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit înainte de a împlini 23 de ani

Pebbles, era pasionată de muzică country,.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit la începutul acestei săptămâni, la vârsta de 22 de ani, în sud-estul Statelor Unite, a anunţat Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, pe site-ul său, potrivit digi24.ro.

Pebbles, care era pasionată de muzică country, a murit cu cinci luni înainte de a împlini 23 de ani

Născută pe data de  28 martie 2000, în Long Island, New York, Pebbley a devenit cunoscută după ce stăpânii ei și-au dat seama că era mai în vârstă decât Toby Keith, declarat anterior cel mai bătrân câine în viață. Pebbles s-a mutat în Carolina de Sud în 2007 împreună cu familia ei, având de-a lungul vieții sale total de 32 de căței.

„Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit, din păcate, în mod natural şi în pace, la ea acasă, înconjurată de familia sa”, au scris stăpânii ei pe Instagram. Potrivit proprietarei ei, Julie Gregory, secretul sănătăţii lui Pebbles a constat în îngrijirea „cu cea mai mare atenţie” de care a avut parte. ”Și-a petrecut zilele bucurându-se de muzică country și fiind iubită. Pebbles nu a fost doar un alt câine. Ea avea propriul ei mod de a fi și propria personalitate”, a declarat familia Gregory.

Femelă din familia foxterierilor a fost hrănită cu hrană pentru pisici de către stăpânii ei începând din 2012, potrivit recomandărilor prmite din partea medicului veterinar. Dieta, mai bogată în proteine ​​pe bază de carne, ar fi putut contribui la longevitatea ei.


Câinele s-a născut la data de 28 martie 2000 în Long Island, New York, şi a trăit mare parte din viaţă în statul Carolina de Sud

„Sărea și lătra atât de mult încât eu și Bobby ne-am dat seama că nu avem de ales decât să o cunoaștem. A fost dragoste la prima vedere.”, a spus Julie Gregory. În ciuda staturii sale mici şi a greutăţii de doar 2 kilograme, ea a dat naştere de-a lungul vieţii la 32 de căţei. Pebbles a fost desemnată cel mai bătrân câine din lume în mai 2022, cu ocazia unei vizite a experţilor de la Cartea Recordurilor Mondiale Guinness, instituţia care înregistrează recorduri în toate domeniile.

Recordul pentru câinele cu cea mai lungă durată de viață a fost înregistrat în 1939

Cel mai vârstnic patruped înregistrat în Cartea Guinnes World Records, care a trăit vreodată, făcea parte din rasa unui ciobănesc australian, al cărui nume a fost Bluey. Câinele s-a născut în 1910 și a trăit la ferma stăpânului său pentru aproximativ 20 de ani. El a fost însă eutanasiat din motive medicale pe 14 noiembrie 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni, conform Cărții Recordurilor.

Google a lansat propriul ceas minimalist