Google a lansat propriul ceas minimalist 

Ceasul are doar 41 mm şi cântăreşte numai 32 de grame.

 Google a dezvoltat un smartwatch, denumit Pixel Watch, prevăzut cu un cadran rotund, fără brățară. Ceasul măsoară doar 41 mm, este subţire şi cântăreşte  doar 32 de grame, potrivit g4media.ro.

Ceasul are o formă elegantă, putând fi pe placul celor care preferă un smartwatch care seamănă cu un ceas tradiţional

Dezavantajul ceasului este legat de faptul că nu este dotat cu o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care are o autonomie de 24 de ore. Cu ajutorul unui cablu USB-C, ceasul ar putea avea o încărcare completă care ar  trebui să dureze circa 80 de minute. Toate funcţiile de sănătate şi fitness sunt realizate de Fitbit. Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 350 de dolari, în timp ce versiunea prevăzută cu conexiune de date va costa cu 50 de dolari mai mult.

Ambele ceasuri vor fi disponibile din 13 octombrie

 Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, dar foloseşte şi un procesor secundar, Cortex M33, care are rolul de optimizare a bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri, dar nu există loc pentru o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care poate asigura o autonomie de 24 de ore. Cu ajutorul unui cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute. 

 Ceasul Pixel Watch are GPS, LTE şi NFC pentru efectuarea de plăţi wireless. Ceasul poate măsura pulsul şi oxigenarea sângelui şi integrează multe dintre aplicaţiile Google, de la Gmail şi Calendar la Assistant şi Maps cu funcţii de ghidare.

Smartwatch-ul are mai toate funcţiile existente în prezent pe un astfel de dispozitiv, cât şi o serie de senzori, pentru măsurarea pulsului,a gradului de oxigenare a sângelui, EKG, fall detection (poate detecta căzăturile, iar în caz că utilizatorul rămâne nemişcat sună la numere de urgenţă).

Sancțiune de 100.000 lei pentru rafinăria Petrobrazi, din cauza eliberării de pulberi în aer