Ani grei de închisoare pentru un bărbat care a încălcat ordinul de protecție emis pe numele lui

Bărbatul și-a înjunghiat soția de mai multe ori cu un cuțit.

 11 ani de închisoare este pedeapsa pe care va trebui să o execute un bărbat din județul Alba deoarece a încercat să își ucidă soția şi și-a lovit fiica. Bărbatul s-ar fi înfuriat pe femeie după ce a aflat că ea ar fi cerut un ordin de protecție împotriva lui. Mircea H. a fost acuzat de tentativă de omor, violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecție, Curtea de Apel Alba Iulia majorând pedeapsa acestuia, după ce Tribunalul stabilise o pedeapsă de 9 ani și 8 luni de închisoare, potrivit antena3.ro.

  Bărbatul avea interdicţia de a se apropia de soţia lui şi de cei trei copii, find evacuat din locuinţa familiei pentru o perioadă de șase luni din cauza comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale

În octombrie 2021, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție, dar el a continuat să își contacteze familia. Pe data de 30 decembrie 2021,, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, bărbatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş,  fiind înarmat cu un cuţit. În  urma disputei iscate, el a lovit-o  de mai multe ori pe soția lui cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie, necesitând pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale. Din cauza faptului că fiica sa a intervenit, bărbatul a înjunghiat-o în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

După ce a reușit să între în locuință, bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat

Fiica a reușit să îl rănească în piept cu un cuțit,  cele două reușind astfel să părăsească locuința. Cele două femei și agresorul au ajuns la spital. Soția a avut nevoie, pentru vindecare, de 35-40 zile de îngrijiri medicale, iar fiica,  de 7-8 zile. Bărbatul a stat și el spitalizat, dar a ajuns la închisoare. Bărbatul a primit interdicția de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoală sau alte locuri unde femeile își desfăşoară activităţi sociale pe o durată de 1 an de la data eliberării din penitenciar. El va trebui să îi plătească fostei sale soţîi daune morale în valoare de 40.000 de euro, iar fiicei sale, daune de 10.000 de euro.

Sancțiune de 100.000 lei pentru rafinăria Petrobrazi, din cauza eliberării de pulberi în aer