Sancțiune pentru Rafinăria Petrobrazi, din cauza eliberării de pulberi în atmosferă. Rafinăria a fost amendată cu 100.000 lei de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova în urma controlului efectuat după avaria produsă săptămâna trecută, Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova. În cadrul controlului, comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferică, potrivit g4media.ro.

Comisarii au dispus şi măsuri cu termene de realizare în vederea conformării cu legislaţia de mediu privind emisiile industriale.

 Garda de Mediu Prahova informa pe data de 28 septembrie despre producerea unei avarii la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112. Potrivit comisarilor Gărzii de Mediu, din primele informaţii obţinute de la faţa locului, a reiesir că avaria s-a produs din cauza căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului. Acesta a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur, fapt ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice. „În procesul de repornire a instalaţiei tehnologice de cracare catalitică, în urma unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare. Acest lucru a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi, preciza Garda de Mediu.

Rafinăria Petrobrazi este o rafinărie de petrol din România, fiind amplasată în partea de sud-vest a orașului Ploiești și ocupă o suprafață de aproximativ 440 hectare

Primele capacități de prelucrare a țițeiului au fost puse în funcțiune în anul 1934 și prelucrau 300.000 tone/an. După cel de-al doilea război mondial, Petrobrazi și-a dezvoltat continuu atât capacitatea de prelucrare a țițeiului, cât și structura de fabricație, ajungând ca în prezent să fie una din cele mai complexe platforme petrochimice din România. Începând cu luna septembrie 1997, Petrobrazi a fost integrata în Petrom, devenind automat una din sucursalele sale.

Un băiețel a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cel mai tânăr om căruia i s-a scos măseaua de minte