Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un băiețel de 9 ani din Virginia a bătut recordul monial, intrând în Guinness Book pentru un caz medical neobișnuit: apariția și extracția unei măsele de minte.

În prezent, băiatul este primul și singurul om din lume căruia i-a apărut măseaua de minte la o vârstă atât de fragedă. În egală măsură, copilul a fost nevoit să sufere o extracție

Guinness World Records a declarat că medicul dentist al lui Ryan Scarpelli, dr. Kelly Morgan de la Morgan Orthodontics, a observat, în aprilie 2021, că băiatul avea un dinte de minte și un molar crescând unul peste altul.

Ambii dinți se aflau în partea stângă sus a gurii.

Stomatologul meu a spus că trebuie îndepărtat pentru ca molarul să poată crește corect”, a spus Scarpelli pentru Guinness World Records, potrivit Upi.com.

Măseaua de minte a băiețelului a fost extrasă când avea 9 ani și 327 de zile. Astfel, a devenit cea mai tânără persoană care să sufere o astfel de extracție

Deținătorul recordului anterior se numește Matthew Adams. Mattew era cu doar câteva zile mai mare când i-a fost scos dintele. Copilul avea vârsta de 9 ani și 339 de zile. Extracția a fost făcută în 2002.

Mama băiatului le-a precizat jurnaliștilor că au existat mai multe expertixe înainte de extracție. Prin urmare, medicii au confirmat că băiatul deține un nou record mondial.

Știam că vârsta de 9 ani era foarte mică pentru ca măseaua de minte să fie extrasă. Am apelat la mai mulți medici. Așa am aflat că Ryan este cea mai tânără persoană care să aibă și să extragă această măsea”, a declarat mama copilului.