Combinatul Chimcomplex va disponibiliza aproape 400 de salariaţi, din cauza crizei energetice

Chimcomplex Borzeşti este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli.

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești a anunțat că va concedia aproape 400 de angajați, în cadrul unui program de disponibilizare colectivă, după ce recent și-a oprit temporar producția din cauza prețurilor la gaze.

Chimcomplex Borzeşti este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cu două platforme industriale, la Oneşti (Borzeşti) şi Râmnicu Vâlcea.

Măsura vizează aproape o cincime din numărul de angajați ai combinatului

Compania a transmis din luna martie că încearcă să protejeze angajaţii, dar dacă preţurile la energie nu vor scădea, aceştia ar putea fi disponibilizați. Odată cu această măsură, Chimcomplex a oprit activitatea unor secţii de producţie: „Angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic”, au declarat reprezentanții Combinatului chimic Chimcomplex Borzești, în luna martie.

Pe 30 iunie 2022, Chimcomplex avea 1.936 de angajaţi, ceea ce înseamnă că circa 20% din personal va fi disponibilizat, potrivit deciziei conducerii companiei.

 Conducerea combinatului a explicat de ce va fi redus personalul 

În raportul publicat de companie la Bursa de Valori Bucureşti, se arată că masura are la bază necesitatea redimensionării şi eficientizării activităţii societăţii, ca urmare a comasărilor dintre platformele industriale din Râmnicu Vâlcea şi Oneşti, dar şi în contextul economic şi geopolitic actual. Compania are în vedere să optimizeze costurile operaţionale şi de funcţionare, să îşi eficientizeze activitatea, pentru utilizarea cu randament maxim al resurselor umane şi financiare, să se adapteze la influenţele exercitate de contextul naţional şi internaţional de criză.

 Cine sunt actionarii combinatului chimic Chimcomplex Borzești

Chimcomplex este controlată în proporţie de 85% de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding (85%) şi de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%). Începând cu data de 17 ianuarie 2022, acţiunile Chimcomplex SĂ Borzești sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa AeRO.

Poştaşii din judeţele Alba, Suceava, Bihor şi Cluj vor distribui colete pe ATV