Poştaşii din judeţele Alba, Suceava, Bihor şi Cluj vor distribui colete pe ATV

Traseele off-road vor fi mai ușor de străbătut de către poștașii români

Sursa foto: Poșta Română

Poșta Română a achiziționat patru autovehicule ATV pentru a facilita trimiterea corespondenței și a coletelor în zonele de munte, greu accesibile.

Cele patru ATV-uri au fost puse în circulație, încă de la începutul acestei săptămâni, în județele Alba, Suceava, Bihor și Cluj, astfel că poștașii vor putea oferi localnicilor din satele îndepărtate un canal de comunicare cu lumea exterioară într-un mod mult mai rapid și mai eficient.

„Poșta Română livrează trimiteri în toate colțurile țării. Indiferent că sunt situate în zone greu accesibile, poștașul nostru trebuie să ajungă la toate gospodăriile.

Astfel, am identificat subunitățile poștale cu itinerarii inaccesibile pentru alte categorii de mijloace de transport și am achiziționat aceste ATV-uri pentru a fi ajunge mai rapid la clienții noștri, dar și pentru a oferi un real ajutor salariaților companiei”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Costul celor patru ATV-uri se ridică la 99.000 de lei

Cele patru vehicule ATV sunt marca LINHAI, model PROMAX 570, și beneficiază de o capacitate de încărcare de 204 kg. Totodată, capacitatea de transport este de două locuri.

Toate ATV-urile sunt dotate cu un cârlig de remorcare, capacitatea lor de tractare ridicându-se la 200 kg, și includ seturi de echipamente de protecție pentru poștașii care ar urma să le folosească pentru a ajunge la adresele izolate: cască, mănuși, genunchiere și veste reflectorizante.

Acestea au fost achiziționate, după cum declară înșiși reprezentanții Poștei Române, la prețul de 99.000 de lei + TVA.