Plaje mai late în stațiunea Eforie, asemănătoare cu cele din Mamaia

Plaja va putea fi închiriată, chiar dacă a fost extinsă printr-un proiect derulat cu fonduri europene.

În această vară, turiștii vor găsi plaje mai late și la Eforie, nu doar în stațiunea Mamaia, lucrările de înnisipare fiind pe ultima sută de metri, susține Adrian Abrudan, reprezentant al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Sectorul de Eforie care a făcut obiectul ultimelor lucrări de înnisipare se află pe ultima sută de metri, urmând ca la începutul lunii iunie să se demareze procedura de recepție a lucrărilor, potrivit .g4media.ro.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral spun că plaja va putea fi închiriată, chiar dacă a fost extinsă printr-un proiect derulat cu fonduri europene.

Sunt însă mai mulți pași care trebuie urmați”, a declarat Adrian Abrudan .Plajele nou amenajate în urma procesului de nisipare pot fi închiriate după închiderea proiectului. Acest lucru presupune cadastrarea și intabulare asupra feței de plajă, includerea în inventarul domeniului public al statului și posibilitatea închirierii, care se face printr-o hotărâre de guvern. Aceste proceduri pot dura de la câteva săptămâni la câteva luni, astfel că nu se știe cu exactitate data la care plajele extinse vor putea fi amenajate până la începerea sezonului estival. Electricitate produsă din umiditatea aerului