Uite masca, nu e masca! Cu toate că măștile ar fi trebuit să ajungă deja de ceva vreme la populație, iată că premierul Orban declară că e posibil să mai dureze până ce Guvernul va ajunge să se țină de promisiune. Motivul principal îl constituie faptul că, deși licitația s-a derulat, iar câștigătorul ales, acesta pare să nu se fi ținut de promisiune.

„Săptămâna următoare urmează ca Ministerul Sănătății să ia o decizie, care e foarte clară: rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măștile cei care au câștigat licitația și trecerea la firma de pe locul doi pentru a livra măștile care sunt prevăzute în contract”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul Ludovic Orban a mai spus că firma respectivă nu a respectat termenele din contract, așadar se simte din ce în ce mai îndreptățit să rezilieze contractul, caz în care măștile nu vin în cel mai scurt timp.

Orban a ales cel mai mic preț, însă și cel mai lung timp de livrare

„Licitația s-a derulat, a fost selectat câștigătorul, la cel mai mic preț. Câștigătrul s-a angajat să livreze în termen de 7 zile, care a fost prevăzut în lictație. După ce a fost declarat câștigătorul a fost contestată licitația, atât la CNCS, cât și în instanță. Au depus contestații trei firme. Sigur, că au fost respinse contestațiile. După ce s-a semnat contractul-cadru cu toți participanții la licitație s-a trecut la semnarea contractului subsecvent cu câștigătorul licitației. Câștigătorul licitației avea obligația ca în termen de 5 zile să depună scrisoarea de garanție, urmând să înceapă cele șapte zile de derulare a contractului. Suntem în situația în care câștigătorul licitației nu a depus în termenul legal de 5 zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere, care este inclusă în contractul respectiv”, a mai spus șeful Guvernului.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, la CEX: „Eu am denumit Guvernul Orban, Guvernul o să”

#News