Luna
Luna. Sursa foto: wikipedia

Oamenii de ştiinţă australieni vor să cultive plante pe Lună până în 2025, inițiativa având scopul de a dezvolta o colonie. Proiectul este coordonat de organizaţia Lunaria One, din care fac parte oameni de ştiinţă australieni şi israelieni, potrivit g4media.ro. Potrivit cercetătorilor australieni, proiectul este un prim pas către cultivarea plantelor pentru producerea de hrană, medicamente şi oxigen, acestea fiind vitale pentru stabilirea vieţii umane pe Lună

Cum vor fi selectate plantele

Tipurile de plante vor fi alese în funcţie de capacitatea lor de rezistență la condiţii meteorologice extreme, dar şi în funcţie de viteza germinării lor. Potrivit declarației lui Brett Williams, un biolog care se ocupă cu plantele la Universitatea de Tehnologie din Queensland, seminţele vor fi transportate cu ajutorul navei spaţiale Beresheet 2 – o misiune spaţială privată israeliană. După aterizare şi odată ajunse în pământ, seminţele vor fi udate într-o cameră etanşă. Oamenii de ştiinţă vor urmări orice semne de germinare. Pe lângă crearea începuturilor vieţii umane pe Lună, proiectul ar putea servi şi drept laborator pentru găsirea de soluţii la problemele de securitate alimentară cauzate de încălzirea globală, a afirmat Caitlin Byrt, profesor la Universitatea Naţională din Australia. „Dacă putem crea un sistem de creştere a plantelor pe Lună, atunci putem crea un sistem de creştere a alimentelor în unele dintre cele mai dure medii de pe Pământ”, a menţionat Caitlin Byrt.

Australia anunță un plan îndrăzneț pentru a opri dispariția speciilor de animale

Guvernul intenționează să oprească pierderea altor specii și să pună capăt statutului său de „capitală mondială a extincției mamiferelor”. Peste 100 de animale și plante amenințate, inclusiv specii emblematice precum koala, vor fi considerate prioritare în cadrul unor noi strategii de protecție. Planul vizează cel puțin o treime din suprafața continentului. „Obiectivul de a înscrie 30% din terenul Australiei pe lista celor protejate de legile naționale de mediu va ajutăaspeciile și habitatele vulnerabile, a declarat ministrul Mediului din Australia. Strategia pe 10 ani vizează îmbunătățirea rezistenței la schimbările climatice, o mai bună monitorizare a populațiilor existente și valorificarea expertizei aborigene privind gestionarea mediului.

Pebbles, cel mai bătrân câine din lume, a murit înainte de a împlini 23 de ani