De trei zile, locuitorii din comuna Brazii de Sus, din Prahova, se plâng ca un praf alb, fin și înecăcios, le-a acoperit mașinile, casele și grădinile. Pulberea a fost eliberată în aer de rafinăria din comună, oamenii fiind îngrijorați pentru sănătatea lor, potrivit .digi24.ro.



Localnicii din Comuna Brazii de Sus spun că nu mai pot închide ochii de teama unui praf de culoare albă care le-a acoperit curțile și grădinile. Praful alb este vizibil pe drum, pe plante, pe case și în special pe mașini, fiind fără miros și atât de fin, motiv pentru care provoacă mari dificultăți de respirație.

Deoarece nu au primit nicio informare, localnicii sunt îngrijorați pentru sănătatea lor. Autoritățile au sesizat problema și spun că praful răspândit în atmosferă nu este toxic.
 „Acum câteva zile, vreo trei-patru zile, a avut loc o avarie la Petrobrazi. Ei sunt în sistem de pornire după revizia care a fost planificată și am înțeles de la conducerea Petromului și reprezentanții acelei societăți că a fost pierdut un catalizator, așa se cheamă praful respectiv care a apărut pe raza comunei, mai exact pe raza satului Brazii de Sus”, a declarat Radu Leonaș, primarul comunei Brazi

„Am fost și noi notificați, știm, s-a făcut monitorizare, nu au ieșit depășiri, deci nu sunt nici periculoase, v-am spus – sunt de la catalizatori nepericuloși care au fost aruncați în aer, a fost un incident, o cădere de curent”, a declarat Florin Diaconu, directorul APM Prahova. Consumul de alcool interzis în locurile publice dintr-un oraș din Belgia