Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu ia în calcul continuarea proiectelor de la Parlamentul European, în locul candidaturii la Primaria Capitatei. În ce privește o posibilă candidatură a acestuia la Primăria Capitalei, decizia finală va fi luată în conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP). El spune că PMP are în jur de 10 procente în București pe care le-ar fi adus alături de Nicușor Dan și „alianța marxisto-liberală” USR-PLUS-PNL. 

„Cu noi n-a fost nicio negociere. De câteva luni Ludovic Orban i-a spus lui Eugen Tomac (n.r. liderul PMP) că vor face o alianță, iar vineri l-a informat că nu se face nicio alianță. Povestea cu PMP ia voturi de la Nicușor? PMP a trecut întotdeauna pragul și a avut un scor la București de la 8 la 10. PMP are procentele lui în Capitală și le-ar fi adus alături de Nicușor de alianța marxisto-liberală. Pentru că au decis că nu au nevoie de aceste 10 procente, PMP va merge singur”, a spus Băsescu la Digi 24. 

În ceea ce privește colaborarea sa cu Securitatea, caz în care există o primă decizie a instanței în acest sens, fostul președinte a spus că aceasta este „o poveste” și speră că Înalta Curte va face „o judecată corectă”. 

„Nu am nicio problemă să scriu pe formular: nu am colaborat cu securitatea. Una din acuzatii e că am recunoscut că în 1975 că în 1973 ne petreceam vacanțele în nordul Mamaiei. (…) Voi scrie de 10 ori că nu reflectă colaborarea cu securitatea. E o poveste. Eram în anul 1, institut civil, ne făceam veacul în vacanța de vară în Mamaia, unde erau taberele de tineri din țările socialiste. Cei mai mulți erau cehi. Petreceam serile cu tinerii și tinerele cehoaice. Întrebat dacă am avut legături cu persoane străine, am spus da, întrebat de un coleg, am spus da, a fost și el cu noi. Că un ofițer și-a făcut un referat care a devenit un element de acuzare e o copilărie”, a mai spus Băsescu. 

Acesta nu a exclus posibilitatea ca Eugen Tomac să fie candidatul PMP la Primăria Capitalei.

https://www.hashtagnews.ro/

Citește și: Claudiu Năsui explică motivul delimitării USR de PMP, în contextul alianței