Garda de Mediu, control la Primăria București în urma poluarii masive în Capitală

Sunt semnalate valori ridicate ale particulelor în suspensie PM 10 și PM 2,5, foarte periculoase pentru sănătate.

Bucuresti
Bucuresti sursa foto pixabay

Poluare masivă în Capitală. Senzorii din rețele de monitorizare a calității aerului au înregistrat din nou valori ridicate. Garda Naţională de Mediu a anunțat demararea unui control la Primăria Bucureşti, potrivit digi24.ro.

Din nou este o poluare a aerului masivă în București, fiind semnalate valori ridicate ale particulelor în suspensie PM 10 și PM 2,5, foarte periculoase pentru sănătate.

 În acest context, având în vedere că de mai multe zile s-au repetat valori ridicate, a început un control amplu la Primăria Capitalei din partea Gărzii Naționale de Mediu. Instituția face mai multe verificări în ceea ce privește modul în care au reacționat responsabilii din Agenția pentru Protecția Mediului și cei din Primărie la depășirile indicatorilor.

Se controlează planul și calendarul măsurilor pentru îmbunătățirea calității mediului și vieții bucureștenilor și demersurile efectuate în ceea ce privește planul pentru calitatea aerului. Planul este elaborat de PMB, astfel încât să nu riște alte infringementuri din partea UE.

În același timp, comisarii de la Garda de Mediu atenționează că în mare parte poluarea vine din trafic, în măsură de 58%, de asemenea în proporție mare de la încălzirea rezidențială și emisiile industriale.

Acest control va stabili care sunt măsurile luate în ultima perioadă de Primăria Capitalei, care este principala responsabilă pentru calitatea aerului din Capitală și dacă observă că nu au fost luate toate măsurile necesare, vor fi sancțiuni pentru Primărie. De asemenea, sunt și foarte multe responsabilități pe care și le-a luat PMB în fața UE și Ministerului de Externe. Acest plan de calitate a aerului, care este asumat de mai mulți ani, fără, se pare, efecte până acum. Fetiță moartă după ce ar fi fost spălată de bunica ei cu o substanţă toxică