Despre Poliția Animalelor s-a tot vorbit de-a lungul timpului. S-a vrut, apoi s-a mimat, ca mai apoi să nu se mai poată și să se bage sub preș. Până ce toată lumea a uitat.

Vestea zilei este că Marcel Vela, ministrul de Interne, pare să-și dorească să pună stop abuzurilor îndreptate împotriva animalelor. Cel puțin asta a declarat în cursul zilei de astăzi. Cu puțin noroc, de data aceasta Poliția Animalelor se va întâmpla și nu va rămâne totul la nivel declarativ, ca până acum. Mai ales în contextul cazurilor de cruzime extremă împotriva animalelor întâmplate în ultima vreme, despre care nu trebuie să vă mai povestesc.

De altfel, umblă vorba prin târg cum că ministrul de Interne, Marcel Vela ar fi un mare iubitor de animale, având acasă patru căței. În plus, acesta pare să fi salvat un alt pui de cățel care, ulterior a devenit mascota de la Ministerul de Interne.

„Noi trebuie să protejăm viața animalelor. În proiectul pe care l-am promovat în luna ianuarie și pe care l-am oprit din cauza pandemiei,  aveam în plan înființarea poliției animalelor în cadrul poliției de ordine publică. Transmit un mesaj către cei care au apucături de acestea către animale, ministrul de Interne îi atenționează să respecte viața”, a declarat Marcel Vela.

Sunt curioasa, însă dacă Poliția Animalelor, caz în care va fi înființată, se va ocupa și de dreptul la viață al animalelor sălbatice. Nu de alta, însă absolut toate animalele pământului au tot atât de mult drept la viață așa cum avem și noi, oamenii.

Citește și: Harghita, Covasna și urșii condamnați la moarte

#News