Consumul de alcool interzis în locurile publice dintr-un oraș din Belgia

Decizia a fost luată dincauza românilor care se îmbătau și provocau scandal

Rijkevorsel, un oraș din nordul Belgiei, aproape de granița cu Țările de Jos a interzis consumul de alcool în locurile publice după scandalurile provocate de românii sosiți în zonă ca lucrători sezonieri și care obișnuiesc să bea peste măsură, potrivit g4media.ro.

Municipalitatea din Rijkevorsel a luat  această măsură după numeroase plângeri ale localnicilor deranjați de românii beți care fac scandal pe străzi, comit acte de vandalism, înjură și lovesc oameni pe stradă.

Primăria nu a inițiat un dialog cu comunitatea românească, preferând să aplice o interdicție generală asupra alcoolului. Măsura vizează cele mai multe zone din Rijkevorsel, cu excepția teraselor și a restaurantelor. Porivit lui Dorien Cuylaerts, primarul localității din regiunea Anvers, tensiunile dintre localnici și comunitatea de români angajați ca lucrători sezonieri sunt în creștere. „Locuitorii noștri se plâng de beții în public, vandalism, violență verbală și fizică. De obicei, totul începe cu consumul excesiv de alcool. Anul trecut am avut aici o bătaie cu 50 de oameni. Vrem să oprim asta”, a declarat ea. Aceasta a mai spus că anul trecut a fost nevoit să dea dispoziție de închidere a unui local românesc din cauza zgomotului foarte mare.

Primul medicament pentru Alzheimer, aprobat în Statele Unite ale Americii