Trump, mărinimos în ultimele zile de mandat: se dorește grațierea a peste 100 de persoane

În mod miraculos, între cele 100 de grațieri nu este inclusă și autograțierea lui Donald Trump, cea îndelung dezbătută în cursul săptămânii trecute

Președintele încă în exercițiu, Donald Trump, a anunțat că are de gând să grațieze aproximativ 100 de persoane, în ultimele sale zile rămase la Casa Albă, relatează Știrile PRO TV.

În mod miraculos, între cei peste 100 de indivizi care ar urma să fie grațiați datorită mărimiei președintelui american, nu se află însă și propria persoană, așa cum se sugera inițial că s-ar dori. Cu aproximativ zece zile în urmă o veste potrivit căreia Donald Trump și-ar fi anunțat consilierii personali că ar avea intenția să se autograțieze făcea turul internetului, în contextul violențelor recente de la Capitoliul din Washington.

La momentul respectiv, anumiți experți afirmau faptul că o autograțiere a lui Donald Trump ar fi un act perfect legal și constituțional, din pricina modului permisiv în care este elaborat articolul de lege ce i-ar permite acestuia un asemenea gest arogant. În paralel, democrații subliniau lipsa de moralitate a unei astfel de acțiuni.

Inculptarea președintelui Trump

Inevitabilul s-a întâmplat săptămâna trecută când Camera Reprezentanților (aflată în subordinea Partidului Democrat), aproba inculparea lui Donald Trump pentru instigare la insurecție, în urma evenimentelor din Washington menționate anterior, din data de 6 ianuarie a.c.

Procesul se va ține în Senat, iar în cazul în care va fi găsit vinovat, Trump își va pierde, în mod oficial, dreptul a mai candida vreodată pentru președinția Statelor Unite ale Americii, ceea ce n-ar fi un inconvenient atât de mare, luând în calcul vârsta deja înaintată a acestuia – cu toate că o candidatură la o astfel de vârstă nu ar fi fără precedent. În 2024, Trump va avea vârsta de 78 ani, adică aceeași vârstă pe care o are, în acest moment, Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite ale Americii.

Printre cei aproximativ 100 de grațiați s-ar afla și controversatul medic oculist, Solomon Melgen, încarcerat din pricina fraudelor comise în domeniul asistenței medicale.

Citește și: Trump, acuzat de instigare la insurecție de Camera Reprezentanților

#News