Conducerea aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureș îi sfătuiește pe toți cei care își planifică un zbor să își ia un schimb de haine, unele produse de igienă în bagajul de mână, să încheie o asigurare de călătorie și să aibă o sumă de bani, în cazul în care apar întârzieri sau anulări ale curselor aeriene, potrivit g4media.ro.

Numărul de pasageri de pe aeroportul din Târgu Mureș a crescut foarte mult, fiind așteptat un flux și mai mare de călători în luna iulie, a subliniat directorul acestuia, Peti Andras

”Suntem deja peste nivelul înregistrat înainte de pandemie, mai exact în 2019.Am înregistrat 18.500 de pasageri doar în luna iunie, suntem în creștere continuă și ne așteptăm ca în luna iulie să ajungem până la 24.000 de pasageri. Zborurile au crescut enorm și este clar că a fost o lipsă de mobilitate în ultimii doi ani, iar acum lumea a început să iasă, să viziteze”, a declarat directorul Peti Andras. De pe Aeroportul „Transilvania” din Târgu Mureș pleacă la ora actuală un număr de șapte zboruri, fiind vorba despre curse sezoniere către Turcia, Egipt sau Grecia, dar și zboruri regulate spre orașele Londra, Budapesta, Memmingen și Dortmund. Zborurile de pe Aeroportul „Transilvania” nu au înregistrat anulări sistemice, în ultimul an fiind înregistrat doar trei astfel de incidente.

 Și aeroportul „Henri Coandă” din București este foarte aglomerat în ultimele zile, din cauza zborurilor anulate sau întârziate sau a numărului mare de călători

Pasagerii stau ore întregi la cozi mari la ghișeele de îmbarcare și verificare a documentelor. Călătorii sunt sfătuiți să se prezinte la aeroport cu 2,5 – 3 ore înainte de decolare, pentru a putea completa formalitățile pentru îmbarcare.

„Acum avem întârzierile care se repercutează de pe traseu, din aeroporturile din Europa. Inclusiv la plecare, pentru că dacă un zbor vine cu întârziere și ar trebui să îmbarce la o anumită oră, acest lucru nu se mai întâmplă. Aceste întârzieri dau traficul peste cap”, a spus Cristina Giurgea, purtătorul de cuvânt de la Aeroportul Henri Coandă.

Rusia ar putea întrerupe complet livrarea de gaze spre Europa