Trump, acuzat de instigare la insurecție de Camera Reprezentanților

„Preşedintele a periclitat în mod grav securitatea Statelor Unite şi a instituţiilor guvernamentale”, se declară în actul de inculpare al lui Donald Trump

Președintele încă în exercițiu, Donald Trump, urmează să fie inculpat pentru „instigare la insurecție”, ca parte a procedurii de demitere a acestuia, inițiată de Partidul Democrat. Camera Reprezentanților a aprobat, în cursul serii trecute, inculparea acestuia, cu un raport de 232 de voturi pentru (atât din partea democraților, cât și din partea republicanilor), 197 de voturi contra și 5 abțineri.

Potrivit articolului de inculpare, președintele Trump ar fi pus în pericol siguranța națională, însă și pe cea a instituțiilor guvernamentale, cu grave consecințe asupra cetățenilor americani și a ideii de democrație, unul din pilonii de referință ai Statelor Unite ale Americii.

Donald Trump ar fi acționat „într-o manieră incompatibilă”

„Preşedintele a periclitat în mod grav securitatea Statelor Unite şi a instituţiilor guvernamentale. A ameninţat integritatea sistemului democratic, a interferat asupra tranziţiei paşnice a puterii şi a pus în pericol o ramură coegală a sistemului de guvernare. Prin urmare, a trădat încrederea acordată în calitatea de preşedinte, afectând în mod evident poporul Statelor Unite. Prin acest comportament, Donald Trump a demonstrat că va rămâne o ameninţare pentru siguranţa naţională, pentru democraţie şi pentru Constituţie dacă i se va permite să rămână în funcţie; a acţionat într-o manieră incompatibilă în mod evident cu sistemul de autoguvernare şi cu statul de drept”, se arată în actul de inculpare al președintelui Donald Trump.

Tot ieri, Donald Trump susținea că nu îi este teamă de o eventuală demitere, în urma inculpării, considerându-se nevinovat. În plus, potrivit declarațiilor acestuia, demiterea nu ar fi posibilă, întrucât nu ar fi susținută de niciun cadru legislativ.

Citește și: Donald Trump consideră că violența nu îl reprezintă

#News