Muzeul Luvru limitează numărul zilnic de vizitatori

Scopul este „pentru a facilita o vizită confortabilă şi pentru a asigura condiţii optime de lucru pentru personalul muzeului”,

Muzeul Luvru din Paris, cel mai frecventat muzeu din lume, va limita numărul de vizitatori zilnici la 30.000 „pentru a facilita o vizită confortabilă şi pentru a asigura condiţii optime de lucru pentru personalul muzeului”, a comunicat  instituţia, potrivit ziare.com.

 Înainte de pandemie,  muzeul Luvru putea primi zilnic până la 45.000 de vizitatori, potrivit Art Newspaper

Când a fost redeschis după lockdown, în iulie 2020,  muzeul nu a limitat oficial capacitatea. Conducerea muzeului a decis să limiteze vizitele zilnice în iunie 2022, la scurt timp după anunţul că Laurence des Cars va fi viitorul preşedinte-director, dar înainte ca ea să preia oficial conducerea, la 1 septembrie. Muzeul Luvru a anunţat schimbarea oficială a numărului de vizitatori zilnici odată cu prezentarea cifrelor sale oficiale pentru 2022. Anul trecut, a primit 7,8 milioane de vizitatori, mai mult cu 120% comparativ cu cifrele din 2021, dar încă în scădere cu 19% comparativ cu vârful său de 9,6 milioane în 2019. Din cei 7,8 milioane care au vizitat muzeul Luvru în 2022, 30% au fost francezi şi 70% au fost străini, vizitatorii din SUA reprezentând 18%. Vizitatorii din Asia „au fost practic absenţi, în ciuda unei mici creşteri la sfârşitul anului”, potrivit raportului.  Potrivit cifrelor suplimentare , 45% dintre vizitatori aveau sub 25 de ani, 60% erau vizitatori pentru prima dată şi 225.000 de vizitatori au beneficiat de programul extins de vineri seară al Luvru.

Un român a omologat prima mașină care merge cu apă