Studiu Infocons: Carnea de pui, ingredientul predominant din crenvurştii de porc

Conform unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc.

 Potrivit unui studiu realizat de InfoCons pe 10 tipuri de crenvurști de porc de pe piață, ingredientul predominant din compoziție este carnea de pui, potrivit romaniatv.net.

Conform unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc.

În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor a rezultat că procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului, existând și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, dar primul ingredient din listă este carnea de pui . Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor. Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție,  57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient, 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică. Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi,  potrivit comunicatului transmis de InfoCons.

Muzeul Luvru limitează numărul zilnic de vizitatori