Alimentele care pot fi consumate după data de expirare

Datele de valabilitate ale produselor se referă la calitatea alimentelor.

Lapte
Lapte sursa foto pixabay

De-a lungul anilor, mai mulți medici și specialiști în nutriție au demonstrat că nu toate produsele ne fac rău dacă le consumăm după data de expirare scrisă pe ambalaje, potrivit stiripesurse.ro

Datele de limită de consum se referă la siguranța alimentelor în timpul consumului, în timp ce datele de valabilitate ale produselor se referă la calitatea alimentelor.

Unele dintre cele mai comune alimente dintr-o bucătărie pot fi consumate în siguranță chiar și după termenul de expirare. Ceea ce poate oamenii nu știu este că laptele nu este singurul produs care poate fi consumat în siguranță după data limită de consum. „În weekend a fost și ziua copilului și ziua internațională a laptelui. Și apropo de lactate, confirm că le mănânc expirate. Ba mai mult, le cumpăr din frigiderul cu preț redus/vânzare accelerată. Așa arată frigiderul meu”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Ouăle, iaurtul și chiar și pâinea pot fi consumate în siguranță, chiar și după ce „expiră”.

Printre alimentele sigure care pot fi consumate în afara termenului de valabilitate se numără: laptele pasteurizat, ouăle, alimentele dulci, chipsurile, biscuiții, pastele, pâinea și ciocolata. Totuși, oamenii trebuie să se folosească de „indiciile senzoriale” pentru a judeca dacă alimentele pot fi consumate în condiții de siguranță – adică dacă un aliment are un miros neobișnuit sau are urme de mucegai.

Popescu Piedone: „Nu mă retrag din cursa pentru Primăria Capitalei!”