Explozie violentă la magazinul Dedeman din Botoșani

Zece victime transportate la spital cu arsuri

O explozie puternică, urmată de incendiu s-a produs, vineri, la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenție. Magazinul a fost evacuat imediat după explozie, potrivit g4media.ro.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că zece victime au fost transportate la spital, cu arsuri cu diverse grade.

„Înțeleg că a fost o defecțiune la rețeaua cu alimentare cu gaze din interiorul magazinului. Despre victime înțeleg că sunt angajați, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri”, a mai precizat edilul. Acesta a precizat că deocamdată nu se știe dacă sunt victime prinse sub dărâmături. Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și primesc îngrijiri medicale. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin, a anunțat ISU Botoșani.

Se intervine pentru căutarea altor persoane care ar fi putut fi surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului.

„Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în dinamică”, a anunțat ISU Botoșani.